Hazai ízek a Kézműves Magyar Ízek Vásárán
Izgalmas hetek következnek, hiszen hamarosan megkóstolhatja a nagyközönség a 2012-es évjárat első magyar újborait november 16-18. között a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, a Millenárison. De mi is az az újbor?
Tágabb értelmezés szerint a kierjedt bort a következő szüretig újbornak nevezik. Különlegessége, hogy még nem dominálnak benne az érlelési illatok, illetve ízek, és az erjesztést követően egyből palackba is kerülhet. Idővel kialakulhatnak benne az érlelési jegyek, ezért általában a következő év húsvéti időszakáig nevezhetjük az előző évben szüretelt szőlőkből készült borokat újboroknak.
Általában azok, akik rajonganak az újborért, friss, üde és gyümölcsös ízéért teszik, hiszen a kezelési eljárásoknak köszönhetően a bor tartalmazza a szőlő elsődleges illatait és aromáit. Az újbort érdemes 2 hónapon belül elfogyasztani.
A magyar újborok mellett további hungaricumok várják a hazai ízek szerelmeseit a vásáron, a belépő mellé idén kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot és újbor kóstolót kínálnak.
információ: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu